«اِنَّمَا تُنْذِرُ الَّذیِنَ یَخْشَونَ رَبَّهُمْ بِاْلغَیْبِ وَ اَقَامُوا الصَّلوةَ وَ مَنْ تَزَکَّى فَاِنَّماُ یَتَزَکَّى لِنَفْسِهِ وَ اِلَى اللَّهِ اُلمَصِیرُ(1)» تو فقط کسانى را انذار مىکنى که از پروردگار خود در پنهانى مىترسند و نماز را بر پا مىدارند و هر کس تقوى و پاکى پیشه کند، نتیجه آن به خودش باز مىگردد و بازگشت همگان به سوى خداست.
انذارهاى پیامبر، تنها در دلهاى آماده اثر مىگذارد. تا در دل خوف خدا نباشد و در نهان و آشکار احساس مراقبت یک نیروى معنوى بر خود نکند و با انجام نماز که قلب را زنده مىکند و به یاد خدا وا مىدارد به این احساس درونى مدد نرساند، انذارهاى انبیاء و اولیاء خدا بىاثر خواهد بود.
نماز یکى از ویژگیهاى پرهیزکاران است
یکى از ویژگیهاى پرهیزکاران، این است که نماز به پا مىدارند «یُقِیمُونَ الصَّلوةَ(2)»نماز که رمز ارتباط با خداست، مؤمنانى را که به ملکوت راه یافتهاند، در یک رابطه دائمى و همیشگى با آن مبدأ بزرگ آفرینش، نگاه مىدارد و لذا تسلیم جباران و ستمگران نمىشوند و فکر و عمل و گفتار او خدائى مىشود. از آیه شریفه «لَارَیْبَ فِیِه هُدىً لِلْمتَّقیِنَ(3)» استفاده مىشود که، این خداوند متعال است که، توفیق اقامه نماز و هدایت را به ایشان داده است در واقع متقین داراى دو هدایتند، یک هدایت اوّلى که بواسطه آن متقى شدند و یک هدایت دیگر، که خداى سبحان به پاس تقوایشان به ایشان کرامت فرمود(4)».
1- سوره فاطر آیه 18.
2- سوره بقره آیه 3.
3- سوره بقره آیه 2.
4- المیزان، ج 1، ص 70.