سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 زنی متأهل هستم خودم خیلی به نماز اهمیت می دهم ولی همسرم کاهل نماز است، بعضی مواقع می خواند بعضی مواقع نه، هر کاری می کنم فایده ای ندارد، لطفا کمکم کنید؟
پاسخ : احساس مسئولیت شما در قبال همسرتان بسیار قابل تقدیر است. امیدواریم که خداوند پاداش نیک به شما عطا نماید. رفتار شما با وى باید به گونه‏ اى باشد که تحت تأثیر اخلاق، عواطف و نحوه برخوردتان
قرار گیرد و به افکار و اندیشه‏ هاى شما - به عنوان یک فرد نمازخوان مذهبى - علاقه‏ مند شود و با نفوذ در قلب و دل او، بتوانید تغییرى در ایشان ایجاد کنید؛ بنابراین:
1. شما ابتدا با عمل خود او را تشویق به نماز کنید یعنی خودتان نمازتان را سر وقت بخوانید و سایر احکام واجب را به همین صورت انجام دهید و با عمل به دستورات الهی او را دعوت به کارهای خوب و انجام وظایف
شرعی کنید

معاشرت با خانواده های متدین و ایجاد روابط خانوادگی با آنها و ارتباط دادن او با دوستانی مذهبی . شما اینکارها را به صورت غیر مستقیم نیز می توانید انجام دهید مثلا اگر دوستی دارید که خانواده ی او از هر جهت مناسب است از آنها بخواهید که ابتداء آنها به شما سری بزنند و به هر نحوی که امکان دارد با اینگونه خانواده ها ارتباط برقرار کنید چه اینکه دوست خوب نقش بسیار مؤثری می تواند در زندگی انسان داشته باشد.
2. در صورت همکاری با شما ولو یک گام، ایشان را مورد تشویق قرار دهید. اگر حتی یک بار هم دو رکعت نماز خواند سعی کنید او را تشویق کنید.
3. سعی کنید به گونه ای رفتار کنید که اعتماد او را به خود جلب کنید زیرا یکی از راه های تأثیرگذاری روی دیگران این است که طرف مقابل به انسان اعتماد داشته باشد. برای جلب اعتماد همسرتان سعی کنید
نسبت به او صمیمت، دوستی و محبت داشته باشید و بدون قید و شرط او را بپذیرید و به او محبت کنید. اگر رشته محبت و صمیمیت و همین طور علاقه زوجیت بین شما محکم شود امکان تأثیرگذاری بیشتر می شود.
4. او را سرزنش و توبیخ نکنید (به خصوص در برابر خویشان و دوستان) و از جر و بحث و مجادله با وى بر سر نماز خواندن پرهیز کنید.
5. کتابهایی که می‌تواند او را به خواندن نماز تشویق کند برای او تهیه کنید..
ضمنا خودتان هم با مطالعه این کتابها بر دانش و معرفتتان بیفزایید و همسرتان را هم به خواندن آنها تشویق کنید. علاوه بر کتاب هایی که معرفی شد هر چیزی که احتمال می دهید در تشویق او برای خواندن نماز مفید است فراهم کنید. مثلا از نوار مربوط نماز یا فیلم مربوط به نماز یا داستان هایی از انسان های موفقی که به نماز اهتمام داشته اند.
6. از اموری که می‌تواند تأثیر بسیاری در نماز خواندن همسرتان داشته باشد این است که هنگام نماز به او بگویید که او هم وضو بگیرد و با هم نماز بخوانید. یا اگر به مسجد می‌روید او را هم به خود به مسجد ببرید.
باز هم تأکید می‌کنیم در این باره زورگویی به خرج ندهید و دعوا راه نیندازید.
7. صفات پسندیده و نقاط مثبتی که در ایشان هست را مد نظر قرار دهید و همواره ایشان را به خاطر آن ویژگی های مثبت مورد احترام و تکریم قرار دهید.
8. از بحث و جدل و گفتگوهای تند با او پرهیز کنید. دعوا و جر و بحث و گفتگوهای آمرانه تأثیری در جذب ایشان به سوی نماز ندارد.
9. ایجاد تغییر و اصلاح رفتار به صورت ناگهانی بسیار دشوار است بنابراین باید صبر و تحمل خود را افزایش دهید تا به تدریج و آهسته آهسته رفتار او را نسبت به نماز و عبادات اصلاح کنید.
10. قرآن کریم دربارة امر به معروف و نهی از منکر در محیط خانواده می‌فرماید: «یا ایها الذین آمنوا قولو ا انفسکم و اهلیکم نارا ...» یعنی: ای کسانی که ایمان آوردید خود و خانواده‌تان را از آتش دوزخ حفظ کنید. (سوره تحریم، آیه 6).
در حدیثی می‌خوانیم هنگامی که این آیه نازل شد یکی از اصحاب پیامبر اکرم(ص) از ایشان سوال کرد: چگونه خانواده خود را از آتش دوزخ حفظ کنم؟ حضرت پاسخ داد: آنان را به آن چه خدا دستور داده، امر کن و از آن چه خدا نهی فرموده، باز دار،, اگر از تو اطاعت کردند، ایشان را از آتش دوزخ حفظ کرده‌ای و اگر نافرمانی کردند، تو به وظیفه‌ات عمل نموده‌ای (کافی، ج 5، ص 62).
بنابراین، آنچه وظیفه شماست این است که تا آنجایی که امکان دارد تلاش کنید همسرتان را به سوی نماز و احکام دینی سوق دهید ولی نباید انتظار داشته باشید حتما موفق شوید. در این صورت، جنبه های مثبت دیگری را که دارد در نظر بگیرید و براساس آنها به زندگی مشترک خود با او گرمی ببخشید. موفق باشید.
منبع:jamnews.ir

http://www.beytoote.com/




تاریخ : یکشنبه 93/1/17 | 6:43 صبح | نویسنده : شهرزادنصرآزادانی | نظرات ()
.: Weblog Themes By VatanSkin :.